Online Marketing

Zoals je weet is de website van je bedrijf of organisatie van essentieel belang vandaag de dag om in contact te komen met je doelgroep. Maar met een goede website ben je er natuurlijk nog niet. Het succes van een goed bezochte website is onlosmakelijk verbonden met effectieve online marketing. Maar wat is dat nou eigenlijk precies?  Online marketing, wat eigenlijk ook wel bekend staat als internetmarketing is eigenlijk niets meer dan het realiseren van beoogde marketingdoelstellingen door inzet van internet.

Het internet is voortdurend in ontwikkeling en zo ook de tools en technologiën op het gebied van online marketing. Denkbare tools zijn content marketing, social media marketing, zoekmachinemarketing en videomarketing. Maar het is nog veel breder dan dat. Ik zal kort de meest gebruikte marketingtools toelichten zodat je een goed algemeen beeld krijgt van de mogelijkheden. Made by Sebastian helpt je natuurlijk graag op het gebied van online marketing oplossingen.

Vergroot je exposure en maak je bedrijf vindbaar en herkenbaar met online marketing.

Waarmee mag ik je helpen?

Content marketing

Content marketing doelt op het publiceren en delen van relevante en unieke content zoals artikelen/blogs, afbeeldingen en videomateriaal/vlogs met als doel bezoekers aan te trekken en deze te converteren naar klanten.

Social media marketing

Social media marketing is een marketinginstrument waarbij social media platforms, zoals facebook, instagram, twitter, pinterest en linkedin worden ingezet om marketingdoelstellingen te realiseren.

Search engine marketing

Deze vorm van online marketing (SEM) is vooral gericht op het promoten (SEA) en beter vindbaar maken van websites binnen zoekmachines (SEO). Deze disciplines zal ik later toelichten.

Video marketing

Met videomarketing wordt behulp van videomateriaal zoals commercials, infomercials en vlogs de doelgroep visueel benaderd en wordt het bedrijf, dienst of product onder de aandacht gebracht bij het publiek.

E-mailmarketing

Met behulp van e-mailberichten en nieuwsbrieven bezoekers informeren over een bedrijf, dienst of product ter vergroting van het aantal bezoekers aan de website met als doel deze te converteren naar klanten.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing worden partners/resellers beloond voor leads of sales die zijn aangeleverd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan affiliate advertenties maar zeker ook vergelijkingssites en cashbacksites.

Viral marketing

Deze vorm van online marketing is vooral gericht op een mond-op-mond strategie via social media platforms met als doel zo snel mogelijk een massale exposure te genereren en een “viraal” effect oplevert.

Search engine advertising

Search engine advertising (SEA) houdt zich bezig met het plaatsen van advertenties op zoekmachines waarbij deze alleen worden weergegeven als deze aansluit op de zoekactie van de gebruiker.

Search engine optimization

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd is gericht op het beter vindbaar maken van websites in zoekmachines zoals Google en Bing met behulp van SEO technologie.

Kies voor topkwaliteit. Neem contact op en maak een afspraak.

Waarom Online Marketing?

Zoals gezegd is online marketing niets meer dan het realiseren van marketingdoelstellingen via internet. Deze definitie is eigenlijk heel simpel en logisch. Online marketing gaat wel veel verder dan dat. Een goed uitgewerkte online marketingstrategie is dan ook essentieel om succesvol je doelstellingen te bereiken. Ik stel dan ook regelmatig de vraag aan klanten of ze weten wij hun doelgroep eigenlijk is, wie ze zijn, waar ze wonen, wat ze belangrijk vinden en vooral welk gevoel wil je oproepen bij de klant? Allemaal facturen die invloed hebben op de profilering en positionering van je bedrijf.

Zoals je ziet zijn er diverse online marketing instrumenten beschikbaar die afhankelijk van de beoogde marketingdoelstelling los van elkaar dan wel gecombineerd kunnen worden ingezet voor je bedrijf, dienst of product met als doel deze onder de aandacht te brengen bij de doelgroep en bezoekers te converteren naar klanten. Is je interesse gewekt en ben je misschien benieuwd naar de mogelijkheden van online marketing voor jouw bedrijf, dienst of product? Laat het me gerust weten! Bel, mail of maak een afspraak.

Expertise

Content marketing 95%
Social media marketing 80%
Search engine marketing 85%
Video marketing 75%
Affiliate marketing 85%
Search engine optimization 85%

Ja, ik wil graag een offerte

Velden met een * zijn verplicht.

Wil je graag meer weten over de diensten van Made by Sebastian? Neem contact op.

Scroll Up